Eva Palmqvist

Guidespråk

Italienska/Italiano/

Engelska/English/

Svenska/

Jag är auktoriserad stockholmsguide sedan 1997, då jag bytte från att guida i den eviga staden Rom till att guida vår vackra huvudstad, Nordens Venedig. Idag arbetar jag som stockholmsguide och konstguide på frilansbasis.

Uppdragen som guide kan variera: jag gör stadsvandringar i flera stadsdelar, bussightseeing, båtturer, guidning på/i Stadshuset, Vasamuseet, Drottningholms slott, Stockholms slott, Livrustkammaren, Nordiska museet, Storkyrkan, Waldemarsudde m.fl. I samarbete med Stockholms stadsmuseum guidar jag Millenniumvandringar på Södermalm, ABBA City Walks och visar även världsarvet Skogskyrkogården.

Mitt företag heter Walk and Talk Guiding och mina uppdragsgivare hittar man bland företag, myndgheter, museer, konst- och pensionärsföreningar, privatpersoner, skolklasser, turister och utländska journalister.

Genom åren har jag avklarat en del kurser på Stockholms universitet och som guide slutar man aldrig att lära sig nya saker. I min Filosofie kandidatexamen med huvudämnet konstvetenskap ingår även historia och italienska.

För varje år som guide kan man säga att man lägger till en ny årsring av erfarenheter. Min specialitet är olika typer av konstvandringar, konstvisningar och konståkningar som är visning av konsten i tunnelbanan. Jag har även ett stort intresse för arkitektur, design och stadsplanering. Det jag vill uppnå med mina guidningar är att kunden ska få en bra erfarenhet och helst få med sig några aha-upplevelser samt lära sig att se Stockholm med nyfikenhet men även stolthet.

Skattetyp

A-skatt

F-skatt