Därför ska man anlita en av FSAGs auktoriserade Stockholmsguider

Den som vill optimera sitt stockholmsbesök gör klokt i att ta hjälp av en av FSAG:s auktoriserade Stockholmsguider. Det garanterar att man får ut det mesta och bästa av sitt stockholmsbesök.

En auktoriserad Stockholmsguide är kunnig, påläst och engagerad samt van att visa vår vackra och intressanta stad för besökare. Alla FSAG-medlemmar är auktoriserade av Stockholms Stad. Guiderna är experter på vår stads historia och kultur och har fått en gedigen utbildning som gett dem djupa och allsidiga kunskaper om Stockholm och Sverige idag och historiskt samt förmåga att förmedla dem till besökare i Stockholm.

FSAGs medlemmar har många sorters specialkunskaper, om händelser, platser, detaljer ur vår storslagna historia och kultur. Men också om Sverige av idag. Guiderna skräddarsyr uppdragen och arbetar med kortare och längre uppdrag för större och mindre grupper samt enskilda besökare på 29 olika språk.

Stockholms auktoriserade guider är hängivna uppgiften att ge besökare en oförglömlig och sann upplevelse av Stockholm och Sverige.

Det finns en stark kollegial känsla mellan FSAGs medlemmar. Guiderna fortbildar sig ständigt och delar med sig till varandra av kunskaper och erfarenheter, i det stora och i det lilla.

Hur bokar jag en Auktoriserad Stockholmsguide från FSAG?

Om du har en tydlig plan för din resa till Stockholm och vet vilken dag du vill bli guidad, kan du skicka en bokningsförfrågan. Via denna tjänst kommer dina önskemål att nå alla tillämpliga guider. Så snart som det har skett en matchning mot dina önskemål kontaktas du av en FSAG-guide. Detta bör ske inom ett dygn. Om du inte har någon detaljerad plan för Stockholmsbesöket kan du gå in på Våra guider för att hitta en passande guide som motsvarar dina intressen och önskemål.

Kan jag hitta en auktoriserad guide som talar mitt språk?

Alla FSAG-guider och deras respektive språk finns under länken Våra guider. Vi erbjuder guidning på 29 olika språk samt på teckenspråk. Om du inte hittar ditt språk i guidelistan har vi heller ingen guide som talar det språket. I sådant fall hänvisar vi till en engelskspråkig guide eller till en tolkförmedling.

Kan jag välja en FSAG-guide utifrån mina intressen?

När du är inne på vår hemsidan kan du fritextsöka efter dina specialområden i sökrutan högst upp till höger eller titta in under Guideturer. När du har hittat en guide som motsvarar dina önskemål kan du vända dig direkt till honom eller henne.

Hur mycket kostar det att anlita en FSAG-guide?

Priset per guidning varierar beroende på hur uppdraget ser ut och vilken tid på dygnet det handlar om. En auktoriserad guide debiterar per timme, men minimiarvodet är tre timmar. OB-tillägg utgår för uppdrag som genomförs mellan kl 19-07 samt för storhelger, t ex midsommar. För mer exakta prisuppgifter prata direkt med den guide du vill anlita. All kommunikation sker direkt med guiden – förfrågningar, överenskommelser, bokning och betalning.