Caroline Knutsson-Hall

Guidespråk

Engelska/English/

Svenska/

Stockholm är min stad. Här är jag född och uppväxt. Att få visa vad Stockholm är och har att erbjuda i stort och smått är ett sant nöje. Jag har sett stadens alla områden, city, förorterna, naturen och havet och sjöarna.

Man blir aldrig trött på en stad som Stockholm. Kombinationen av bebyggelse, natur och vatten ger en rymd som man inte hittar på andra ställen. Tro mig. Jag har tittat runt på andra ställen. Några år på orter i Sverige, söder och norr om Stockholm, och sex år i mellanöstern – Kuwait och Bahrain – har gett mig det perspektiv jag tycker är viktigt, när jag berättar om staden Stockholm och om landet Sverige.

I Stockholm kan man känna och uppleva hur viktigt det som hänt tidigare är och se det i relation till dagens moderna huvudstad och människorna som bor här och som besöker vår stad. Det finns platser som fortfarande tar andan ur mig och som jag gärna visar.

Jag har en bakgrund med ett yrkesliv inom kommunikation i olika former. Det är särskilt min erfarenhet som journalist som karaktäriserar mitt sätt att beskriva staden, som man berättar nyheter, förklarar sammanhang och pekar på exempel.