Anna Röst

Guidespråk

Engelska/English/

Svenska/

Kom och upptäck Stockholms historier!

Vill du och dina gäster få en personlig, skräddarsydd busstur eller promenad i Stockholm eller en guidad utflykt i Mälardalen? Låt oss upptäcka spåren efter medeltidens stockholmare, drottningar och kungar, vikingatidens härskare och trälar eller kvinnorörelsens pionjärer under 18- och 1900-talet.

Jag är auktoriserad guide, fil. dr i arkeologi och har universitetsstudier i historia i min ryggsäck. Delar av året är jag forskare och museiintendent, men när guidesäsongen börjar är det extra roligt! (Obs! Jag guidar er gärna när som helst på året, efter önskemål)

Mina specialturer går gärna till historiska platser: Gamla stan med Kungliga slottet, Vasamuseet, Sigtuna, Uppsala och Gamla Uppsala, eller varför inte min favorit – Skoklosters slott. Vill ni spana efter vraken i Stockholms innerstad, kombinerat med en tur på makalösa Vasamuseet? Vill ni få en rundtur till arkeologiska höjdpunkter, eller dyka in i Gamla stans hemligaste gränder? Jag har också specialturer i Aspudden – närförorten som byggdes för arbetare på 1910-talet. Ni önskar – jag ordnar.

Välkommen att höra av er till mig – hoppas att vi ses i Stockholm!